НАСТАВНИ ПРОГРАМИ
И ИНСТРУМЕНТИ

Во нашето училиште наставата се реализира со трање од девет, шест и три години, во зависност од инструментот кој се изучува. Наставата се изведува на македонски и албански јазик.

• Деветгодишна програма – за инструментите ПИЈАНО и ВИОЛИНА.
• Шест годишна програма – за инструментите КЛАСИЧНА ГИТАРА, КЛАРИНЕТ, САКСОФОН, УДАРНИ ИНСТРУМЕНТИ.
• Тригодишна програма – СОЛО ПЕЕЊЕ 

ДЕВЕТГОДИШНА ПРОГРАМА 

Основното музичко образование за инструментите пијано и ВИОЛИНА трае девет години. Учениците кои ги изучуваат овие инструменти се запишуваат на шест годишна возраст. Во првата година од секоја настана прогара се изучува само предметот СОЛФЕЖ СО ЕЛЕМЕНТАРНА МУЗИЧКА ТЕОРИЈА НА МУЗИКА за да учениците музички се описменат и подготват за изучување на инструментот кој по желба ќе го изберат во втора година. Наставата по СОЛФЕЖ СО ЕЛЕМЕНТАРНА МУЗИЧКА ТЕОРИЈА НА МУЗИКА се организира по групи и се реализира два пати неделно а наставата за сите инструменти се организира индивидуално, двапати неделно.

ШЕСТГОДИШНА ПРОГРАМА

Основното музичко образование за инструментите КЛАСИЧНА ГИТАРА, КЛАРИНЕТ, САКСОФОН, УДИРАЧКИ ИНСТРУМЕНТИ, ХАРМОНИКА. Учениците кои ги изучуваат овие инструменти се запишуваат на 9 годишна возраст.

ТРИГОДИШНА ПРОГРАМА

Основното музичко образование за СОЛО ПЕЕЊЕ трае три години. Учениците на СОЛО ПЕЕЊЕ се запишуваат на единаесет годишна возраст.

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google